U čemu je Gvint?

Dorćol je uvek bio poseban deo grada i baš tamo se nalazi Gvint pivara i njihov tap room. Pretpostavljam da nisu slučajno izabrali baš ovaj kraj. Na Dorćolu su nastale prve kafane.

Kafana je nekada bila najvažnija državna institucija, koja je okupljala ljude svih slojeva i zanimanja. Tamo su se sklapala nova prijateljstva, radjale i razmenjivale nove ideje.

U Irskoj, takav status imaju pabovi, to su mesta koja okupljaju najrazličitije ljude i kada dodjete do šanka po svoje pivo, izlazite bogatiji za nova iskustva i nove prijatelje.

Dorćol je oduvek bio gradsko jezgro grada Beograda, još od vremena Singidunuma.

Singidun (кeltska reč  dūn(on) naselje, utvrdjenje)  su u 3 veku naselili Skordisci, antičko keltsko pleme Iz mnogo razloga, ratničkih ali i kulturoloških, Kelti su dugo bili najsnažniji narod Evrope.

Verujem da nije slučajno nastalo baš na Dorćolu u Gvint pivari Irish Red Lager.

Bakarne boje, umereno jakog tela i odmerene gorčine. Prvo domaće rock zanatsko pivo, napravljeno u saradnji sa grupom Orthodox Celts. Pivo je osvežavajuće, ali mu specijalni prženi sladovi daju puniji ukus i blagu aromu karamele.

Osetite duh i snagu kelta, energiju dorćolske mahale i mašte brewmastera.

A kad ste već tu, isprobajte i ostala piva koja su samo za nas skuvali, a u pitanju su tradicionalne vrste piva bavarske i delom češke škole.

Možda sam vam malo približila u čemu je Gvint.

Živeli!